Тънкости при избора на фаянсови плочки!

Тънкости при избора на фаянсови плочки!

07 авг., 2018

Плочките придобиват своята широка популярност поради техния дълъг експлоатационен живот, практичност и екологосъобразност. Керамиката се вписва в класическа и модерна обстановка, допълва интериора и украсява. Но изборът е толкова широк, че един неподготвен купувач може лесно да се обърка. Това вероятно е един от най-търсените материали, тъй като баня или тоалетна има във всеки апартамент.

Маркировка на плочките
Не пренебрегвайте полезната информация на опаковката - конвенционалните символи ще ви разкажат подробно за плочката. Например, снежинка свидетелства за устойчивостта на замръзване на продуктите, отпечатък върху черен фон - върху подовата керамика и на сенки - за повишена устойчивост на износване. Тук можете също да намерите информация за геометрията - размери, дебелина.
 
Предлагат се и специални видове керамични плочки: за монтаж на улицата (значка "пейка"), в детски заведения ("деца"), в промишлени предприятия ("фабрика") и др.

Място на облицовката.
Кухнята.
В челните редици е изискване за химическа устойчивост (погледнете моделите с етикет "крушка"). На стените в процеса на готвене или миене на съдове се натрупват мръсни капки, мазни петна, останки от храна. Периодично трябва да използвате почистващи препарати, но не всяка керамика е в състояние да издържи на въздействието на реагентите. Втората точка е устойчивостта на топлина (температурата пада близо до плочата).

В банята.
Тук е необходима керамика, устойчива на влага, с тесни пори. Водата не прониква вътре - няма среда за развитие на фатални гъбички и мухъл. Друго предимство е ниската порьозност при липса на електрическа проводимост. Мрежата в банята за свързване на сешоар, пералня, сушилня и други уреди ще остане изолирана. Следващото изискване е достатъчен коефициент на триене. Лесно е да се плъзнете на мокрия под.

Съвет
Преди да започнете мечтания ремонт, обмислете и планирайте внимателно всички подготвителни дейности, които неминуемо го предхождат:

  • Изкъртване на старата облицовка и подова настилка;
  • Демонтаж на санитарната арматура - тоалетна чиния, мивка и др.;
  • Разбиване и къртене на бетон за подмяна на старите тръби с нови и ред други;
  • Събиране на строителните и други отпадъци;
  • Почистване на обекта;
  • Извозване до лицензирано сметище.

Ние от Кърти Чисти Извозва сме ваш надежден партньор в тези дейности, като ще Ви предложим нашата комплексна услуга - Изкъртване, Почистване и Опаковане на отпадъка и неговото Извозване до строително сметище! Не се колебайте да ни потърсите за безплатен оглед и изготвяне на оферта!

Искате да изкъртим, изчистим, извозим или да пренесем нещо за Вас?